Persondata information

Kevin

Præsentation af Kevin

Kevin er en 8 år gammel dreng, der lever sit liv med diagnoser som cerebral parese med hypotoni,  han har corticale synsnedsættelser og epilepsi. Kevin har fået indopereret en baclofenpumpe(http://www.ouh.dk/wm157596). Den har hjulpet ham godt mod smerter. Kevin er på grund af cerebral parese i kørestol, og han skal have hjælp til alt fysisk.

Kevin har oralmotoriske funktionsnedsættelser, hvilket betyder, han i perioder får sin mad via mavesonde. Han får ofte væske via sonden. Kevin er ikke smertepåvirket pt., formentlig fordi hans medicin er velreguleret. Der er ofte medicinændringer. Han har mange hospitalsindlæggelser.

Kevin har en formstøbt skalstol. Det har tidligere været forbundet med smerter at komme ud af stolen. Baclofenpumpen har hjulpet på spændingerne, den voldsomme spasticitet og kroppens mange ufrivillige reaktioner.

Kevin bor på døgninstitution. Kevin får snart en lillesøster eller bror. Hans forældre er skilt, han ser for det meste begge sine forældre i løbet af ugen. Han bor hos sin mor fra torsdag til fredag.

Kevin går i skole på Rosenvængets Skole, han går i klasse med jævnaldrene kammerater. Han har en god social kontakt, da de andre elever er gode til at kontakte ham såvel fysisk som verbalt. Han har flere helt særligt gode venner.

Kevin er meget sårbar og bliver let overvældet af mange indtryk. Derfor har han brug for en voksen, der hjælper ham med at regulere sansepåvirkningerne og hjælper ham til at komme i fysisk og psykisk balance. Når han bliver stimuleret på flere sanser på en gang, vil han især bruge hørelsen til at opfatte verden med. I kendte og trygge situationer vil Kevin også bruge sit syn.

Kevin har ikke talen som udtryksmulighed, han er helt afhængig af, at omverdenen forstår de udtryk, han kommer med og af, at blive tilbudt andre måder at udtrykke sig på.

Det er vigtigt, at der er en hjælper, der kan støtte hans kommunikation med de andre elever.

Kevin har brug for hjælp til alle daglige færdigheder som spisning, personlig hygiejne, kommunikation, sociale relationer, læring osv.

Kevin har kontakt til mange forskellige professionelle. Udover personale i klassen og på Ulriksdal, har han kontakt til skolens specialistteam (Dorthe (syn), Inger (fys), Jette (ASK) ( http://www.vikom.dk/Falglig%20viden/kommunikation-og-sprog/alternativ-og-supplerende-kommunikation-ask-aac), Trein og Bettina (kommunikation og samspil)). Derudover er der jævnlig kontakt til sygehus, bandagist og kørestolsforhandler.

Der laves i Kevins netværk løbende videoanalyse stunder, hvor vi sammen følger Kevins udvikling. Her deltager forældre, personale fra skole og boinstitution og desuden flere fra skolens specialistteam.